Pikaopas moottoriurheilun aloittamiseen

by annikki
Categories: Blogi
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Jos veri vetää kilparadoille jo nuorella iällä, voi moottoriurheilun aloittaa jo 5-vuotiaana esimerkiksi kartingin tai pienoisauton ratissa. Kuitenkin moottoriurheilun aloittaminen aikuisiällä yli 18 -vuotiaana on moottoriurheilupiireissä enemmän sääntö kuin poikkeus.

2766850-marinha-grande-portugal-february-11-nuno-antunes-participating-in-12th-classic-and-sport-cars-meeting-of-motor-club-of-marinha-grande-in-marinha-grande-portugal-on-february-11-2012Parhaiten moottoriurheilun pariin pääsee ottamalla yhteyttä oman paikkakunnan moottorikerhoihin, alan kauppiaisiin tai, mikäli lähistöllä on moottorirata, motocrossrata tai vastaava, suuntaamalla sinne jututtamaan toisia samanhenkisiä ihmisiä. Lista moottorikerhoista ja kerhojen avainhenkilöistä löytyy Suomen moottoriliiton verkkosivulta osoitteesta www.moottoriliitto.fi.

Aloitteleva moottoriurheilija tarvitsee luonnollisesti lajin mukaisen moottoriajoneuvon. Oli valinta sitten pyörä tai auto tai vaikka mönkijä, niin pelkkä ajoneuvon omistaminen ei riitä. Lisäksi tarvitaan kuljetuskalustoa, ajovarusteita, kuten kypärä, ajohaalari ja muita suojia. Kun varusteet ja ajoneuvo ovat kunnossa, pitäisi löytyä sopiva paikka missä harjoitella, sillä yleisillä teillä tai naapurin metsässä rallittelusta tulee pian sanomista. Usein ainoa paikka harjoittelulle on luvallinen rata, jota moottorikerhot pitävät yllä. Radoilla on usein vuosimaksu, jonka turvin rataa pidetään kunnossa. Kaiken tämän lisäksi tarvitaan moottoriurheilun kattava vakuutus, sillä kaikenlainen päristely on riskialtista ja peltiä tulee menemään ruttuun ja mustelmia syntyy taatusti kaatuessa, muista haavereista puhumattakaan. Oikeanlaiset turvavarusteet pelastavat usein suuremmilta ja vakavammilta vammoilta, joten niissä ei sovi nuukailla.

Harrastaminen on monin verroin mukavampaa ja turvallisempaa mikäli mukaan saa samanhenkisen kaverin mukaan harjoittelemaan. Toinen silmäpari näkee suorituksen eri tavalla ja pystyy antamaan parannusehdotuksia asioista, joita itse ei ehkä ratin tai ohjaustangon takana ole tullut edes ajatelleeksi.

Näillä muutamilla vinkeillä pääset alkuun ja loppu onkin itsestä kiinni, onnea uuden harrastuksen pariin!