Parhaimmat kilpa-ajajat

by annikki
Categories: Blogi
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Ei liene yllätys että monet parhaimmiksi rankatut kilpa-ajajat ovat juurikin formula ykkösen parista maailmalle tuttuja, onhan se koko autourheilun kuninkuuslaji. Koska Formulalla on takanaan pitkä historia, on sieltä myös tullut monia oman aikansa sankareita kuten Juan Manuel Fangio Argentiinasta, joka jo heti 50-luvulla pokkasi mestaruuden viidesti.

Fangiota enemmän mestaruuksia on vain Saksan Michael Schumacherilla, joka on korkeimmalle pallille kivunnut seitsemän kertaa uransa aikana. Myös muita formulakuskeja voidaan hyvällä omalla tunnolla sanoa parhaiksi kilpa-ajajiksi kuten kesken kisan kuollutta Ayrton Sennaa, Alain Prostia sekä Sebastian Vettelia. Listalta puuttuvat vielä mm. Niki Lauda ja Suomen omat pojat Mika Häkkinen ja Kimi Räikkönen.

Suomessa ei ehkä niin seurattu laji mutta maailmalla kylläkin on Nascar, joista tulee myös muutama parhaiksi rankattu ajaja kuten Richard Petty sekä Dale Earnhard, molemmat seitsen kertaisia mestareita urallaan. Suomessa ehkä seuratumpi on Rallin MM-sarja, josta myös näitä hyviä kuskeja sikiää. Ranskan Sebastian Loeb on tähän mennessä saavuttanut 78 osakilpailuvoittoa ja on kruunattu maailmanmestariksi pelkästään yhdeksän kertaa. Myös Suomen Tommi Mäkisellä ja Juha Kankkusella on tilillään useita MM-titteleitä.