Motogp – kenelle se sopii

by annikki
Categories: Blogi
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

MotoGP on moottoripyöräilyn maailmanmestaruussarja, ja siinä kilpaillaan kolmessa eri luokassa, jotka ovat MOTOGP1, MOTOGP2 ja MOTOGP3. Tätä moottoripyöräilyn sarjaa voi hyvin verrata autojen puolella ajettavaan F1-sarjaan, sillä pyörät ovat kilpailukäyttöön erikoisvalmistettuja ja edustavat alansa teknistä huippua. MOTOGP-sarjaa on ajettu vuodesta 1949 ja se on suosituinta Etelä-Euroopassa ja Välimeren maissa.

4310301-valentino-rossi-pilot-of-motogp (2)Monet suomalaisetkin kilpailijat ovat menestyneet MOTOGP-sarjassa, kuten esimerkiksi legendaarinen Jarno Saarinen, jonka kilpailu-ura päättyi traagisesti vuonna 1973. Pienenä knoppitietona voidaan myös mainita, että italialainen F1-kuljettaja Jarno Trulli on nimetty Saarisen mukaan. MOTOGP:ssä on Saarisen lisäksi ollut monia menestyneitä suomalaisnimiä, joten suomalaisilla on jo sen puolesta hyvät lähtökohdat tähän lajiin.

Kilpailijalta vaaditaan kaikkea samaa kuin esimerkiksi F1-ajajiltakin: hyviä hermoja, hyvää fysiikkaa, salamannopeaa reaktiokykyä, taktikointitaitoa, suunnitelmallisuutta ja tietysti ennen kaikkea kykyä nauttia valtavista nopeuksista. Jos siis tunnistat itsestäsi näitä ominaisuuksia ja sinulla on jo kokemusta moottoripyöräilystä, mielellään kilpa-tasolla, niin MOTOGP voi hyvinkin olla juuri sinun lajisi.

Valitettavasti ajotaidon ja sopivan luonteenlaadun lisäksi tarvitaan myös rahaa, sillä kyseessä on varsin kallis harrastus. Tässä vaiheessa mukaan astuvat usein erilaiset rahoittajat ja sponsorit, jotka tukevat uusia kilpailijakykyjä esimerkiksi mainospaikkoja vastaan. Sponsorit ovat tärkeä osa moottoriurheilua, niin kuin monia muitakin urheilulajeja.