Jason White

by annikki
Categories: Blogi
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Monet menestyvät kilpa-ajajat aloittavat uransa kartingin parissa. Niin teki myös Jason White, joka on aina ollut hyvin kiinnostunut kilpa-ajamisesta. Hän aloitti mikroautoilla autoilla ajamisen jo 11-vuotiaana ja vietti kilparadoilla suurimman osan vapaa-ajastaan jo silloin. Voidaan peräti väittää, että siitä lähtien hän on kilpaillut osa-aikaisesti. Poika menestyi hyvin Virginian kartingpiireissä ja voitti Virginian osavaltiossa huomattaviakin kilpailuita monena peräkkäisenä vuonna. Lopulta White pääsi World Carting Association top 10 listalle kymmenen parhaan joukkoon kolmessa eri ajoneuvoluokassa.

NASCAR:in mestari

nascarNASCAR on Amerikan ehdottomasti suosituin autourheilusarja, josta ei todellakaan puutu vauhtia eikä vaarallisia tilanteita. NASCAR-sarjassa on viisi eri pääluokkaa ja vuonna 1979 Richmondissa, Virginiassa syntynyt Jason White on ajanut ainakin muutamassa niistä. Pääluokkaa alemmassa Nationwide Series sarjassa ajamisen hän aloitti vuonna 1999, jolloin hän oli 20-vuotias. Siellä hän tosin ajoi vaihtelevalla menestyksellä.

NASCAR-sarjan kolmanneksi suurin luokka on Camping World Truck Series, joka eroaa muista luokista sillä, että niissä käytetään avolavamallisia autoja. Näissä autoissa on sekä lavan päälle laitettu levy, että tavallisia malleja pienempi maavara. White ajoi ensimmäiset ajonsa tässä sarjassa vuonna 2001 ja kisasi radalla mm. avolavamallisella Chevroletilla.

NASCARin varsinainen pääluokka on Sprint Cup Series, jossa ajettavissa autoissa on lähes 800 hevosvoiman V8-moottorit. Autojen ulkomittoja on tässä sarjassa rajoitettu erilaisilla säännöillä. Pääluokassa White alkoi ajaa vuonna 2011 ja vaikka, NASCAR autourheilusarja on alusta asti saanut kritiikkiä siinä ajavien kilpa-autoilijoiden turvallisuuteen liittyvien puutteiden vuoksi, ei se Whiten menoa hidastanut.

Kylmähermoinen kuski ei ainoastaan auton ratissa

White ottaa riskejä muuallakin kuin ajoradoilla ja siitä on todisteena hänen taitava ja menestyksekäs pokeripelaajan uransa. Maailmalla hänet tunnetaankin sekä erinomaisena NASCAR ajajana, että hyvänä pokerin pelaajana. Las Vegasissa pidetyssä World Series of Poker turnauksessa hän pärjäsi niin hyvin, että voitti lähes puolet siitä rahasummasta, mitä hän sai ralliautoilusta vuonna 2014. White sijoittui kyseisessä pokeriturnauksessa sijalle 348, mikä ei saata kuulostaa paljolta mutta ei todellakaan ollut mikään huono sijoitus, sillä turnauksen osanottajamäärä oli kokonaiset 6683. Kotiin hän korjasi mukavat 33 734 dollaria. White itse sanoo, että pokerilla ja ralliautoilulla on paljon yhteistä. Sekä pokerissa että kilpa-autoilussa pätee sääntö, jonka mukaan pitää olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Molemmissa lajeissa hänellä on myös kova kilpailuhenki ja voitontahto.

2013 WSOPVuosittain Las Vegasin kasinokaupungissa järjestettävä WSOP turnaus on maailman arvostetuin ja suurin sarja pokeriturnauksia. Turnaus järjestettiin ensimmäistä kertaa jo vuonna 1970. Turnausten alku oli tosin hieman erilaista verrattuna tähän päivään, sillä osanottajia oli vain seitsemän. Nykyisin järjestettävä WSOP turnaus on valtava megatapahtuma, jossa osanottajamäärä lasketaan tuhansissa.

Koko turnauksen voittajalle on luvassa kuuluisuuden ja sponsorisopimusten lisäksi myös arvostettu kultainen WSOP ranneke. Rahallisestikaan tämän turnauksen voitto ei ole mikään pikkujuttu, sillä koko turnauksen voittajaa odottaa miljonäärin elämä kaikkine herkkuineen monen miljoonan dollarin palkinnon myötä. Eikä maailman parhaan pokerinpelaajan tittelikään ole mikään huono saavutus! Sen eteen moni näkee paljon työtä ja vaivaa palatessaan turnauksiin vuosi toisensa jälkeen aina uudelleen ja uudelleen.

Tuuria ja taitoa

Pokeripelit ovat jännittävä ja mukaansa tempaavia ja ei ihme, että moni haaveileekin live-turnauksiin osallistumisesta. Osallistumisen ei kuitenkaan tarvitse jäädä pelkästään haaveeksi, sillä täältä löydät lisätietoa jännittävistä ympäri maailmaa pelattavista liveturnauksista. Tärkeimpinä tekijöinä liveturnauksiin valmistautumisessa on tuntikausien harjoittelu eli pelaaminen. Netissä pelattavissa suurissa pokeriturnauksissa liikkuu paljon rahaa ja niissä pärjätäkseen täytyy olla hyvin perillä pelin hienouksista ja strategioista. Hyväksi pelaajaksi tuskin voi tulla vain aihetta käsitteleviä kirjoja lukemalla. Tässä kuten monessa muussakin lajissa pätee se vanha tuttu ’Harjoitus tekee mestarin- sanonta. Muutama helppo ja yksinkertainen käytännön vinkki pokeriturnaukseen osallistuville aloittelijoille on varmasti paikallaan.

Pokerinpeluussa on todellakin kyse sekä tuurista että taidosta. Mielipiteitä jakaa, kumpaa siinä sitten tarvitaan enemmän. Pokerinpeluussa ja urheilussa on kuitenkin paljon yhtäläisyyksiä. Molemmissa täytyy olla kurinalainen mutta osata myös ottaa riskejä tarpeen vaatiessa. Sekä urheiluun että pokerinpelaamiseen tarvitaan paljon työtä ja harjoittelua. Tuloksia ei synny itsestään, vaan ne täytyy saavuttaa taidoilla sekä loputtomalla harjoittelulla. Tärkeä taito on myös osata pitää pää kylmänä tilanteessa kuin tilanteessa. Nämä ovat varmaan syitä miksi monet huippu-urheilijat sekä viihtyvät että menestyvätkin pokeripöytien ääressä.