Formula 1 – Katsaus vuoteen 2016

by annikki
Categories: Blogi
Tags: No Tags
Comments: Comments Off

Moottoriurheilun kuningaslajiksikin tituleerattu Formula 1 on jo täydessä vauhdissa ja tämän vuoden, eli kauden 2016 osalta on ehditty kilpailemaan jo kahdessa osakilpailussa: Australian ja Bahrainin Grand Prixeissä. Seuraavana on vuorossa varsin mielenkiintoinen kilpailu, sillä 15. – 17. huhtikuuta kisataan nimittäin Shanghaissa Kiinassa.

10185965-formula-1-sepang-april-2010Kausi on alkanut suomalaisittain oikein mukavasti, sillä Nico Rosberg vei voittopokaalin kummastakin osakilpailusta. Vaikka Nico edustaakin F1-sarjassa Saksaa, suomalaiset kyllä tietävät, että hän on suomalaisen formulalegenda Keke Rosbergin poika. Melbournen osakilpailussa toisen sijan vei brittiläinen Lewis Hamilton, ja kolmanneksi kaasutteli Sebastian Vettel.

Bahrainin osakilpailu oli puolestaan yhtä suomalaisjuhlaa, sillä Kimi Räikkönen sijoittui hienosti toiseksi. Kolmannelle sijalle kaasutteli Lewis Hamilton ja neljänneksi Daniel Ricciardo. Kimi nousi näin mukaan takaisin kärkikahinoihin, sillä Melbournessa hän oli ollut vasta 18. Tasaisia suorituksia on tehnyt myös toinen suomalaiskuski, Valtteri Bottas, joka sijoittui Australiassa 8. ja Bahrainissa 9. sijalle.

Nyt kahden osakilpailun jälkeen on paljon vielä luvassa, ja tiedossa on varmasti mitä jännittävin formulavuosi. Seuraavana on siis vuorossa Shanghain osakilpailu, ja tämän jälkeen vuorossa ovat Venäjän, Espanjan, Monacon, Kanadan, Bakun, Itävallan, Iso-Britannian, Unkarin, Saksan, Belgian, Italian, Singaporen, Malesian, Japanin, USA:n, Mexikon, Brasilian ja lopulta Abu Dhabin Grand Prix –osakilpailut.

Merkillepantavaa on, että F1-kilpailuja järjestetään tänä päivänä aivan joka puolella maailmaa, mikä kertoo jotakin lajin kasvavasta suosiosta myös Euroopan ja USA:n ulkopuolella.